شاید شما هم هواپیماهای کاغذی ( یا به اصطلاح رایجتر کودکان، موشکهای کاغذی) دست ساز را به یاد بیاورید. با تا زدن کاغذ، این هواپیماهای دست ساز، نمونهای از سرگرمیهای یک نسل به شمار میآمدند. هواپیماهایی که بیش از چند ثانیه در هوا نبودند و هیچ کنترلی هم بر مسیر حرکتی آنها نداشتیم، اما در اقدامی جالب، دستگاهی به نام PowerUp 3.0، که در واقع دستگاهی مجهز به تکنولوژی بلوتوث 4 است، میتواند هواپیمای کاغذی شما را به یک وسیله پرنده قابل کنترل تبدیل کند.
به گزارش فارنت؛ با استفاده از این دستگاه بر روی هواپیمای کاغذی و نصب برنامهای بر روی گوشی هوشمند خود، میتوانید برای ده دقیقه ( با هربار شارژ از طریق پورت میکرو یو اس بی) از پرواز هواپیمای دست ساز خود در هوا لذت ببرید. سرعت نهایی هواپیما میتواند تا بیشینه 10 متر برساعت، بدون مشکل افزایش یابد.
برنامه iOS همراه این دستگاه به قابلیتهایی مانند کاهش و افزایش سرعت و همچنین کنترل جهت و تعادل دستگاه نیز مجهز است. این دستگاه کوچک از جنس فیبر کربنی ساخته شده تا در مواقع برخورد با اجسام مختلف و یا فرود ناگهانی، آسیبی به آن وارد نشود.
Source: Techcrunch
مطمئنا همه ما برای یک بارهم که شده پس از ایستادن در صفهای طولانی خودپردازها آرزو کرده ایم که ای کاش تعداد این دستگاهها افزایش مییافت تا وقت کمتری از ما تلف میشد اما افزایش تعداد خودپردازها ساده ترین راه حلی است که ممکن است به ذهن برسد. شرکت FIS، سیستمی را توسعه داده که باعث تسریع در روند دریافت پول از خودپردازها میشود. این سیستم که ” دسترسی بدون کارت به پول نقد” نامگذاری شده به افراد این امکان را میدهد که بدون داشتن کارت عابر بانک و تنها در چند ثانیه و البته به واسطه استفاده از گوشی هوشمندشان از خودپردازها پول دریافت کنند. برای استفاده از این سیستم، مشتریان بانکها با استفاده از نرم افزاری که بر روی گوشی خود نصب کرده اند، در هرساعتی از شبانه روز و در هرمکان دلخواه ( تا 24 ساعت قبل از برداشت وجه ) میتوانند درخواست خود را ثبت کنند و حساب خود و همچنین میزان وجه مورد نیاز و مکان خودپرداز را مشخص کنند.
به گزارش فارنت؛ حال وقتی آنها به کنار خودپرداز برسند، وجه نقد منتظر آنها خواهد بود.برای دریافت وجه از خودپرداز تنها کافی است کد QR ارسال شده به گوشی همراه آنها توسط خودپرداز اسکن شود.با این عمل در نهایت رسیدی الکترونیکی نیز به گوشی همراه آنها ارسال خواهد شد و دیگر نیازی به دریافت رسید کاغذی نخواهد بود.بنابر توضیحات این شرکت، این سیستم، مشکل سو استفاده های احتمالی در اثر استفاده از عابربانک و همچنین زمانهای طولانی برای ایستادن در صف را مرتفع خواهد کرد.
نکته دیگر اینکه مشخصات حساب کاربری افراد در یک فضای ابری امن قرارخواهد گرفت و بدین ترتیب حتی در صورت سرقت شدن گوشی همراه، سارق نمیتواند به این مشخصات دسترسی پیداکند.این سیستم به طور آزمایشی در سه شهر آمریکا در حال بررسی بوده و FIS اعلام کرده سه پروژه مشابه دیگر نیز در این شهرها اجرا خواهد شد.
در اولین واحد از کتاب های حرفه و فن مبحث فناوری و سیستم مطرح گردیده است. نزدیک شدن فصل بازگشایی مدارس بهانه و فرصتی است برای پرداختن به این موضوع.
بارها کلمهی فنـاوری را شنیدهاید؛ فناوری فضایی،فناوری اطلاعات، فناوری طراحی و ...
فناوری در یک توصیف ساده عبارت است از تمام آنچه که ما را قادر میسازد تا یک محصول خاص را تولید کنیم.
فرض کنید میخواهیم یک ماهواره بسازیم. پیش از هر چیز نیازمند دانش و علوم مرتبط با ماهواره هستیم. اما وجود دانش و علم به تنهایی کافی نیست و قطعا تجربه و به عبارت دیگر مهارتمان در این باره بسیار تعیینکننده است. پس از فراهم شدن این دو مورد قطعا نیازمند ابزار(ماشینآلات، کامپیوتر و ...) یا به عبارت دیگر سختافزار برای عملی کردن طرحها هستیم. بنابراین میتوان گفت که فناوری حداقل دارای سه جزء است:
• دانش
• مهارت
• سختافزار
اما اگر این سه جزء به صورت مجزا و بدون ارتباط با یکدیگر وجود داشته باشند، هیچ محصولی تولید نخواهد شد. بنابراین میتوان گفت که فناوری ترکیب ساختاریافتهای از دانش، مهارت و سختافزار است که منجر به تولید محصولی ارزشمند میشود.
فناوری را از دیدگاههای مختلفی میتوان تقسیمبندی کرد که برخی از مهمترین آنها عبارتند از:
تقسیم بندی فناوری بر اساس پیچیدگی
در این تقسیمبندی فناوریها به سه سطح فناوریسطح پایین، فناوری سطح متوسط و فناوری سطح بالا تقسیم میشوند. فناوریهای سطح بالا مانند فناوری فضایی هزینه تحقیقاتی بسیار بالایی دارند. به همین دلیل سرمایهگذاری روی این فناوریها عموما به صورت مشترک بین چند کشور انجام میگیرد.
تقسیمبندی بر اساس قدمت
بر این اساس فناوریها به سه گروه فناوریهای قدیمی (مثل فناوری استخراج نفت) ، فناوریهای جدید (مثل طراحی خودرو) و فناوریهای نوظهور (مثل فناوری نانو) تقسیمبندی میشوند.
تصویر نشان دهنده ی مدلی از ایجاد ساختارها با استفاده از فناوری نانو می باشد.
منبع: سایت کودک و نوجوان سازمان فضایی ایران